Poččo koncert godine

Punoletstveni Koncert godine započeli su Viva Vops sa tvrdim zvukom i još čvršćim ritmom. Iako publika novosadska nije baš u najboljem izdanju (jako ih je malo trenutno) Viva Vops gruva kao da je velika sala Spenska dupke puna! Nakon Viva Vopsa, ovogodišnji koncert godine je otvorio Slavko Matić aka Vijetnamac, narodu poznatiji kao frontmen popularne NS grupe Zbogom Brus Li.
foto: V. Jovanović
Kao drugi, nastupio je Kralj Čačka sve popularniji kantautor sa Zapadne Morave. Publika se popunjava.
foto: V. Jovanović
Grupa Gift svojim posebnim stilom je privukla još mase. Novosadski bend uvodi na savršen način publiku u dalji tok Koncerta godine.
foto : V. Jovanović
Repetitori punim gasom i surovom ženskom ritam sekcijom raspaljuju publiku. Sad već Koncert godine ima poprilično publike koji ritmično „noduju“ glavama.
Osamnaesti Koncert godine, okupio je drugačiju publiku u odnosu na prethodne godine. Tome je doprinelo nekoliko novina koje su motivisale ljubitelje tvrđeg zvuka da subotnje veče provedu u hali Spensa.
– Ovogodišnji Koncert godine je malo drugačiji u odnosu na predhodne. Ono što je bila glavna zamerka kritičara jeste da se bendovi ponavljaju iz godine u godinu. Za punoletstvo imamo najviše novih imena – afirmisani novosadski bend Gift, Viva vops i Kralj Čačka. Osim njih tu su i izvođači koji su se retko pojavljivali poput Yu grupe i Obojenog programa – rekao je za Vojvođanske vesti moderator ovogodišnjeg Koncerta godine Slavko Matić.
foto: V. Jovanović
Iako je većina posetilaca i ranije posećivala Koncert godine ima i onih koji su došli po prvi put.
Darija Đumić koja je već peti put na Koncertu godine kaže da očekujm da će ove godine biti drugačije jer nastupa YU grupa.
– Među favoritima mi je naravno i Gift koji je potpuno osveženje. Mislim da bi idući put mogli uvesti malo više metal i pank bendova jer se svake godine određeni izvođači ponavljaju – kazala je Đumić.
foto: V. Jovanović
Nataša Božić je takođe verni fan Koncertu godine, a favoriti su joj, kako kaže,  Gift i Kanda Kodža i Nebojša
– Mislim da će ove godine biti baš dobro jer je drugačija publika, drugačiji bendovi. Do sada je žanrovski bilo slično. Ove godine ima dosta izmena tako da se nadam da će biti zanimljivije nego ranijih godina. Tačno je da treba ići na provereno zbog atmosfere, ali bilo bi dobro uvoditi novine s vremena na vreme – smatra Božić.
Milan Radović, iskusni ljubitelj ovakvih dešavanja smatra da je izbor izvođača dobar i očekivan.
foto: V. Jovanović
– Došao sam ranije da čujem Repetitor uživo. Osim njih volim i Kandu Kodžu i Nebojšu, Obojeni program i Yu grupu. Mislim da će se oni iznervirati i pokidati onako kako samo oni umeju. Što se tiče izbora i ponavljanja izvođača to je neminovnost jer nema toliko bendova da bi svake godine bilo drugačije i ne treba kriviti organizatore. Mislim da bi bilo dobro smanjiti ovu listu, da program počne kasnije, dva ili tri mlada benda i dva hedlajnera. Ovo predugo traje. Osim toga nemogućnost izlaska i ulaska je veoma nezgodna. Ne žele svi da čuju baš sve izvođače. To bi bilo dobro izmeniti. Nadam se da će na nekom narednom koncertu organizatori dovesti i Škrtice – naveo je Radović.
Čovek koji se predstavlja kao Japanac po prvi put je na koncertu i kaže da nije oduševljen izborom izvođača.
– Više ništa ne očekujem. Došao sam da čujem Kralja Čačka koji vredi nešto. Šteta što su dobili samo 25 minuta. Osim njih Obojeni program je odličan i to je to. Ostali su već isfurani. Kanda Kodža i Nebojša su dobri ali njih sam slušao već 25 puta.
foto: V. Jovanović
 Kebra i Obojeni program, iako neki smatraju da su spori, večerašnjom svirkom to sve anuliraju!
foto: V. Jovanović
Pop i Radule i jedini rep ateisti večeras ne posustaju. Tu su, gruvaju, razvaljuju…
foto: V. Jovanović
Familija Jelić poznatija kao Yu grupa, i dalje nakon 47 godina ume da razmrda kukove.
foto: V. Jovanović
I kao šlag na tortu Dubioza kolektiv. Oni momci što pevaju šta mi svi mislimo…
foto: V. Jovanović
Dragi čitaoci dobrodošli na Koncert godine 2017.

Ostavite odgovor