ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ФИНАНСИРА ОБНОВУ ДОМА КУЛТУРЕ У ЗМАЈЕВУ И ГРАДСКОГ СТАДИОНА У ВРБАСУ

Покрајинска влада је на јучерашњој седници издвојила 48,8 милиона динара за реконструкцију Дома културе у Змајеву, у општини Врбас, чиме наставља са активностима на обнови установа културе на територији Војводине.

Реч је о објекту изграђеном 1955-6. године, који од 1973. постаје Дом културе. Последњи пут је обновљен 1994. године, а од 2009. није у употреби.

Општини Врбас усмерено је и 39 милиона динара за санацију градског стадиона, чиме ће се обезбедити адекватни услови за одржавање спортских утакмица и тренинга. Биће реконструисане свлачионице, билетарница и информативни центар у оквиру стадиона.

На стадиону у Врбасу свакодневно тренира преко 200 малишана и већ дуги низ година деца се спремају за тренинг на трибинама, јер је постојећа зграда неусловна, без струје и воде, и небезбедна.

Са осам милиона динара биће финансирана израда пројектно-техничке документације за пут Сремски Карловци – Стражилово, за реконструкцију и проширење колске саобраћајнице, изградњу бициклистичке и пешачке стазе, те за изградњу водоводне мреже и јавне расвете.

Покрајинска влада ће финансирати и набавку опреме за Дом културе у Равном Селу, укупне вредности 54,8 милиона динара.

У изградњу Дома културе у Равном Селу, Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, уложила 237 милиона динара. До краја године, спољним уређењем, равноселски Дом културе биће потпуно сређен.

На седници је утврђен и Предлог покрајинске скупштинске одлуке о доношењу Програма развоја високог образовања и научноистраживачке делатности у АП Војводини до 2030. године.

Програм развоја доноси се први пут, с циљем да одговори на будуће изазове подизања квалитета наставног и научног процеса, кроз високошколске установе и научноистраживачке организације на територији АП Војводине.