Повећана средства за суфинансирање листова на језицима националних мањина

Покрајински секретар за културу,

Председник Покрајинске владе Игор Мировић  уручио је  данас годишње уговоре о суфинансирању представницима новинско-издавачких кућа које издају листове на језицима националних мањина. Покрајинска влада је за то ове године издвојила  278 милиона динара,  односно пет одсто више него у 2017.

 „Информисање на мањинским језицима је од почетка један од најзначајнијих приоритета ове Покрајинске владе, јер је оно од изузетне важности за очување самобитности националних мањина“, нагласио је, том приликом, председник Мировић.

Прецизиравши да је реч о девет издавачких кућа са укупно 22 листа на мањинским језицима, од чега је један дневни, три недељна, пет месечних и 13 дечијих односно омладинсклих, он је истакао да ти листови промовишу вредности које не припадају само националним мањинама, него и свима који у живе у АП Војводини.

„Већ у годинама које долазе ми ћемо учинити све да повећамо ову врсту подршке, с циљем да се она врати на ниво из 2014. године“, најавио је је председник Мировић.

Нагласивши да је Покрајинска влада искрен пријатељ и партнер новинско-издавачким кућама које издају листове на језицима националних мањина, Мировић је позвао њихове представнике на свакодневну комуникацију, с циљем да се заједно решавају сви проблеми са којима се оне суочавају.

Уговори о суфинансирању данас су уручени новинским кућама „Мађар Со“, „Хет Нап“, „Хлас људу“, „Либертатеа“, „Руске слово“, Хрватска ријеч“, Буњевачки информативни центар, Македонски информативни центар“ и „Ридне слово“.

Ostavite odgovor