Предавање Данила Копривице на тему „Суочавање с прошлошћу: ДОСИЈЕ ЈЕВРЕЈИ II“ 19. јануара на Jутјуб каналу КЦНС

Предавање Данила Копривице на тему „Суочавање с прошлошћу: ДОСИЈЕ ЈЕВРЕЈИ II“ можете погледати 19. јануара у 18 часова на нашем Јутјуб каналу.

Педесет четврта Зелена дебата је петнаеста  сесија  серијала „Суочавање с прошлошћу“ и тематски се наставља на претходну причу о Јеврејима.

Прогањан са свих меридијана, чешће и више од стране хришћана него од ма ког другог, јеврејски народ је носио трагична сећања на велика страдања и много пре Другог светског рата. Али историја не памти да је икада раније извршен тако организован, систематски, државни прогон и геноцид као што је то учињено од стране нацистичке Немачке и њених сарадника према Јеврејима, који су били главне али не и једине жртве Холокауста.

Кроз три кратке животне приче упознаћемо се са почетком и током јеврејског страдања, али ћемо покушати да откријемо и како се немачка и европска јавност суочила са својом прошлошћу.

Будућност је тако неизвесна да је често прецењена. Учимо се читању знакова крај историјског пута. Ништа се не дешава без прошлости.