Предавање др Растиславa Стојсављевићa  на тему „Избори у САД – трилер са неизвесним крајем” на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање др Растиславa Стојсављевићa  на тему „Избори у САД – трилер са неизвесним крајем” (1. 8. 2024) можете погледати на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

Након прошлонедељне посете Сједињеним Америчким Државама, предавач доноси најсвежије утиске и искуства о тренутној ситуацији у тој земљи након покушаја атентата на председничког кандидата Доналда Трампа и одустајања Џозефа Бајдена од трке за председничко место. Предавач предстојеће америчке изборе карактерише као неизвесне: по свему судећи Трампу ће се супротставити актуелна копредседница Камала Харис, за шта се потврда очекује крајем месеца августа.

„Биће неизвесније него што се очекивало. Упркос томе што јавност у Србији мисли да је Трамп сигуран победник, он свакако има тренутну предност, али до самог краја ће бити неизвесно“, истиче Стојсављевић.

У оквиру предавања предавач говори и о трци за Сенат, с обзиром на то да се бира трећина, али и о томе ко би можда за Србију био идеалнији кандидат.

„У САД су итекако присутне тензије које ће се засигурно појачавати до самих избора. Друштво је поларизовано на леве либералне и десне конзервативне снаге. Медији су поларизовани и јасно је уочљива разлика у извештавању“, рекао је Стојсављевић.