Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АПРИЛ“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ АПРИЛ“ (2. 4. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Који су све избори широм света одржани почетком 2024. године, а који ће тек бити одржани и шта то значи за Србију – питања су која је Рајић поставио на самом почетку предавања, нагласивши да је готово сваки од претходних неколико месеци у свету био изборни и интересантан у том смислу.

С обзиром на то да је реч о суперизборној години, како предавач наводи, у свом предавању подробно је анализирао локалне изборе у Турској, детаљно сагледавши новонасталу политичку климу у тој земљи.

Надаље, Рајић је најавио парламентарне априлске изборе у Хрватској, европарламентарне које следе у јулу, као и председничке који се очекују у децембру месецу.

За сам крај предавач је изнео прогнозе најављених локалних избора у Црној Гори, осврнувши се на расписане локалне изборе у Будви која је упориште демократског фронта, изборе у Шавнику – јединој општини где је ДПС и даље на власти, вандредне локалне изборе у Андријевици која је већински српска, те редовне изборе у Котору који се очекују на јесен.