Предавање историчара Срђана Граовца на тему „МИЛОВАН МИЛОВАНОВИЋ – БАЛКАН БАЛКАНСКИМ НАРОДИМА“ 21. фебруара на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање  историчара  Срђана Граовца  на  тему „МИЛОВАН МИЛОВАНОВИЋ – БАЛКАН БАЛКАНСКИМ НАРОДИМА” можете погледати 21. фебруара у 20.00 часова на Јутјуб каналу КЦНС.

Милован Миловановић остао је упамћен као способан политичар и врстан правни стручњак, а надасве као врхунски дипломата и државник који је Србију успешно водио кроз политички веома турбулентна, кризна времена од 1908. до 1912. године. Током своје богате политичке каријере био је народни посланик, министар правде, финансија, иностраних дела и председник српске владе. Круну његове каријере представљала је кључна улога у формирању Балканског савеза (Србија, Бугарска, Грчка и Црна Гора), који је 1912. године извршио историјску мисију ослобођења балканских Хришћана од вишевековне османлијске власти. На предавању ће бити речи о стварању Балканског савеза, као и о другим аспектима спољнополитичког ангажмана Милована Миловановића.