Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Напад на Иран – почетак III светског рата?ˮ на Jутјуб каналу КЦНС  

 Предавање католичког теолога Горана Шарића на тему „Напад на Иран – почетак III светског рата?ˮ (16. 4. 2024) можете погледати на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада.

Горан Шарић на самом почетку наглашава да ово предавање није желео да одржи, с обзиром на то да је до сада у неколико наврата говорио о темама које се тичу јеврејског народа и рата за Свету земљу. Но, како додаје, ипак је одлучио да предавање одржи понукан начином на који медији из читавог региона извештавају о актуелним дешавањима на Блиском истоку, као и нестручним анализама које пласирају говорници који не само да никада нису били на Блиском истоку, већ, како Шарић каже, не познају нити менталитет тамошњег живља нити њихову религију, а када је Блиски исток у питању, посебно је апострофирао Шарић, религија је увек политика, политика је увек религија, и када су у питању тамошњи муслимани, и хришћани и јевреји.

„Приближава се час судбине не само Ирана, него и Израела, САД, Велике Британије, Европске уније и читавог западњачког система глобализма и друштва. Приближава се одсудна битка која ће постати разделница и прекретница историје, час судбине свих нас“, истиче Шарић на самом почетку предавања.

Да ли ће се то десити ускоро и да ли ће се све илузије о хуманизму расплинути у трагедију која ће се генетски урезати у памћење људског рода, кроз анализу актуелних дешавања одговара Горан Шарић у овомесечном предавању, уз напомену да и овога пута, као и до сада, за илустрацију свега изреченог користи релевантне западне мејнстрим изворе.