Предавање Милована Балабана „Реч две о Оцу Јустину“ 20. априла на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање историчара Милована Балабана на тему „Реч две о Оцу Јустину“ можете погледати 20. априла у 21.00 час на нашем Јутјуб каналу.

На предавању ће бити речи о Оцу Јустину, једном од најсветијих духовника и највећих стубова цркве у XX веку. Не претендујемо да проникнемо потпуно у личност самог Оца Јустина, јер је то привилегија само оних најсветијих и најуроњенијиих у православну духовност и предање. Покушаћемо да кажемо неколико биографских речи о овом великом човеку, великом писцу и духовнику, познатом широм православне васељене.

Говорићемо о, условно речено, првом делу његовог живота, који траје до доласка комуниста на власт, а потом и о оном другом делу, када је био практично заточен у манастиру Ћелије, као непомирљиви противник идеологије и власти која је прогонила православну веру и све што је хришћанско. Иако заточен Отац Јустин је развио живу активност са многим касније успешним људима и практично им био духовних и путовођ у животу. Њихова сећања то сведоче, као и читаво дело овог српског, православног духовника.