Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Мистерија 11. септембра“ на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Мистерија 11. септембра“ (11. 9. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

О догађајима од једанаестог септембра 2001. године написана је обимна литература и урађене су различите анализе. Из њих је произишло неколико школа мишљења које слику тог терористичког напада дају у потпуно новом светлу. По мишљењима многих аутора, најуверљивија школа јесте она о деловању дубоке државе. Уз њу постоји и теза о обрачуну супротстављених масонских ложа.

 Убрзо након несрећног догађаја, формиран је светски покрет који се бави преиспитивањем званичне верзије терористичког напада на САД. Представници тог покрета називају се „истинашима“. Различите америчке организације прикупиле су велики број потписа како би се покренула нова истрага о трагичним дешавањима септембра 2001.

У овом предавању Вукашиновић истиче као једну од најслабијих тачака званичне верзије овог догађаја, причу о одговорности Бин Ладена и терористичке мреже Ал Каида. Да ли је могуће једну такву акцију чувати у тајности, и може ли је организовати и спровести у дело човек који је у тренутку напада сакривен у пећинама Авганистана – све су то питања која још увек интригирају светску јавност, а одговоре на њих покушава пронаћи аутор предавања.