Предавање „Терапија уз асистенцију терапијских паса за децу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом” 23. фебруара у клубу „Трибина младих”

Предавање „Терапија уз асистенцију терапијских паса за децу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом” коју организује Центар за ПЕТ терапију „Пријатељска шапа” у сарадњи са Културним центром Новог Сада одржаће се 23. фебруара у 11.00 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. На предавању ће говорити Светозар Стевин, Јелена Благојев Стевин, Дуња Ковач и Нана.

Центар за ПЕТ терапију „Пријатељска шапа” је организација оформљена с идејом да се помогне деци са сметњама у развоју уз помоћ специјално обучених паса-асистената. Организација постоји од 2014. године и прва је у Србији која користи псе у терапијске сврхе. ПЕТ терапија подразумева интеракцију између деце и пса, чиме се побољшава психосоцијални развој деце. Пси делују лековито на децу, уливају им осећај сигурности, поверења, самоконтроле, и деца се кроз интеракцију са псима уче стрпљењу, емпатији и бризи о другим живим бићима. Наша мисија је да свеобухватнијим терапијским приступом уз помоћ пса-асистента и стручних лица помогнемо деци да превазиђу потешкоће са којима се сусрећу, да изграде самопоуздање и израсту у емоционално здраве, емпатичне и добре људе. Желимо да креирамо окружење у коме ће људи и животиње узајамно размењивати енергију прихватања, подршке, пријатељства и безрезервне љубави.

Фото: Центар за ПЕТ терапију „Пријатељска шапа”