ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ СР НЕМАЧКЕ

ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ СР НЕМАЧКЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас амбасадора Савезне Републике Немачке Томаса Шиба са којим је разговарао о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина.

„За три године од формирања ове Покрајинске владе, учинили смо много на развијању и јачању наше међурегионалне сарадње, и створили свеобухватно партнерство између АП Војводине и немачких савезних покрајина, чиме смо допринели јачању наших билатералних односа који су у успону“, казао је председник Мировић.

Имамо интензивну сарадњу са најразвијенијим немачким покрајинама, а

наше односе, додао је председник Мировић, крунисаћемо потписивањем Изјаве о сарадњи, 26. новембра, са председником Владе Немачке савезне покрајине Хесен.

У АП Војводину, истакао је председник Мировић, улажу како велике тако и мале породичне компаније које указују на добру климу за инвестиције и улагања.

За првих десет месеци ове године спољнотрговинска размена увећана је за 13 посто у односу на прошлу годину и то су подци који су охрабрујући.

Односи наше две земље су заиста добри а посебно су добри односи АП Војводне и немачке покрајине Баден Виртемберг, казао је амбасадор Шиб.

„Наши привредници присутни су у АП Војводини, и ми желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо, истакао је амбасадор Шиб.