Представница Европског омладинског форума посетила Нови Сад

Представница Европског омладинског форума посетила Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са представницом Европског омладинског форума из Брисела Ритом Јонушаите која је у посети Новом Саду у оквиру активности пројекта “ОПЕНС 2019“.

– Имамо част да угостимо представницу Европског омладинског форума која заједно са пријатељима из ОПЕНС-а и Новосадског омладинског форума утврђује шта је до сада урађено и какви су планови за даље. Град је спремио снажну буџетску подршку ОПЕНС-у за 2018. годину, али подршку очекујемо и са државног и покрајинског нивоа. Међутим, није акценат само на финансијским питањима, већ генерално на подршци од свих фактора одлучивања. Сигуран сам да ће у Брисел отићи позитиван извештај из Новог Сада, и да ћемо бити добар пример другим градовима који ће бити Омладинске престонице – нагласио је градоначелник Вучевић.

Рита Јонушаите изјавила је да је Европски омладински форум платформа која уједињује више од 100 омладинских организација широм Европе.

– Главни циљ моје посете је да видим како Нови Сад напредује у припремама за Омладинску престоницу Европе 2019. године. Поред градоначелника срешћу се са омладинским организацијама, тимом који руководи пројектом “ОПЕНС 2019“, настојећи да установим како најбоље можемо да подржимо имплементацију Пројекта – рекла је Рита Јонушаите истичући да је веома задовољна оним што је до сада видела и сазнала када је реч о активностима Новог Сада у оквиру пројекта “ОПЕНС 2019“.

Иначе, Новосадски омладински форум је неформално тело које чини 41 организација младих и за младе у Новом Саду, а резултат је активности Пројекта “ОПЕНС 2019“. Основни циљеви деловања тог тела су подстицање сарадње Града Новог Сада и младих, унапређење системске бриге о младима на локалном нивоу путем јавног заговарања, праћење рада локалних институција и јавних политика од значаја за младе кроз партнерство са ресорним органима Градске управе, као и креирање и праћење процеса доношења и спровођења Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада.

Састанку у Градској кући такође су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и координатор пројекта “ОПЕНС 2019“ Вукашин Гроздановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.