Представница Европског омладинског форума посетила Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са представницом Европског омладинског форума из Брисела Ритом Јонушаите која је у посети Новом Саду у оквиру активности пројекта “ОПЕНС 2019“.

– Имамо част да угостимо представницу Европског омладинског форума која заједно са пријатељима из ОПЕНС-а и Новосадског омладинског форума утврђује шта је до сада урађено и какви су планови за даље. Град је спремио снажну буџетску подршку ОПЕНС-у за 2018. годину, али подршку очекујемо и са државног и покрајинског нивоа. Међутим, није акценат само на финансијским питањима, већ генерално на подршци од свих фактора одлучивања. Сигуран сам да ће у Брисел отићи позитиван извештај из Новог Сада, и да ћемо бити добар пример другим градовима који ће бити Омладинске престонице – нагласио је градоначелник Вучевић.

Рита Јонушаите изјавила је да је Европски омладински форум платформа која уједињује више од 100 омладинских организација широм Европе.

– Главни циљ моје посете је да видим како Нови Сад напредује у припремама за Омладинску престоницу Европе 2019. године. Поред градоначелника срешћу се са омладинским организацијама, тимом који руководи пројектом “ОПЕНС 2019“, настојећи да установим како најбоље можемо да подржимо имплементацију Пројекта – рекла је Рита Јонушаите истичући да је веома задовољна оним што је до сада видела и сазнала када је реч о активностима Новог Сада у оквиру пројекта “ОПЕНС 2019“.

Иначе, Новосадски омладински форум је неформално тело које чини 41 организација младих и за младе у Новом Саду, а резултат је активности Пројекта “ОПЕНС 2019“. Основни циљеви деловања тог тела су подстицање сарадње Града Новог Сада и младих, унапређење системске бриге о младима на локалном нивоу путем јавног заговарања, праћење рада локалних институција и јавних политика од значаја за младе кроз партнерство са ресорним органима Градске управе, као и креирање и праћење процеса доношења и спровођења Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада.

Састанку у Градској кући такође су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и координатор пројекта “ОПЕНС 2019“ Вукашин Гроздановић.

Ostavite odgovor