Premijera drame „Svetozar“ u SNP

U Srpskom narodnom pozorištu će u subotu biti održana premijera predstave „Svetozar“, o životu i stradanju Svetozara Miletića. Premijera je zatvorenog tipa, u okviru obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine. Publika će moći da pogleda predstavu u nedelju, 25. novembra u 19.30.

U toku su probe za premijerno izvođenje drame „Svetozar“, prema tekstu Milovana Vitezovića. Kroz život i delo Svetozara Miletića prikazana je kompletna epoha srpske borbe za ostvarenje sna o prisajedinjenju.

-Celi život Svetozarev i Jašin, bio je jedan veliki ustanak koji je počeo Majskom skupštinom u Karlovcima 1848. godine i koji se završio prisajedinjenjem, odnosno slobodom Srba u Vojvodini i objedinjenjem srpskog naroda i njegovog duhovnog prostora. Verujem da sam to dao dramski uverljivo i istorijski istinito- rekao je Milovan Vitezović za Večernje novosti.

Svetozara Miletića igra Saša Torlaković, a Marko Savić je Miletić iz mlađih dana. U predstavi igraju još i Gordana Jošić, Višnja Obradović, Jovana Mišković, Nebojša Savić… Predstavu režira Jug Radivojević.

Karte se mogu kupiti na Biletarnici SNP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.