PROGLAŠENI POBEDNICI KONKURSA ZA PISANJE ESEJA NA TEMU „MEDIJI I MOĆ“

Fondacija Lazar Vraktić tradiocionalno je i ove godine  organizovala  takmičenje u pisanju eseja u polju društveno-humanističkih nauka za studente osnovnih i master studija svih fakulteta u Srbiji. Ovogodišnja osnovna tema bila je „Mediji i moć”, a na sam dan takmičenja kandidati su u svakoj grupi dobili uže teme na koje su pisali radove.   Najbolje ocenjene radove napisali su:
  • mesto – Marko Vesić, student Kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu
  • mesto – Lazar Đoković, student Prava na Pravnom fakultetu u Beogradu
  • mesto – Tamara Tica, student Politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu
  Šestočlana komisija imala je zahtevan zadatak da oceni radove studenata koji su pristupili samom takmičenju u pisanju eseja. Ove godine konkurs je izazvao najveće intersovanje do sada, prijavilo se 208 kandidata za takmičenje. Takmičenje je održano ove godine na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu i u Nišu.   Stručni žiri koji je ocenjivao radove je radio u sastavu prof. dr Boris Kršev, prof. dr Duško Radosavljević, prof. dr Duška Franeta, doc. dr Radivoje Jovović, Ivana Vrkatić i Sonja Vrkatić. Pobednici konkursa će pored priznanja dobiti i sledeće nagrade:
  • I nagrada 50.000,00 dinara
  • II nagrada 30.000,00 dinara
  • III nagrada 20.000,00 dinara
  Fondacija “Prof. dr Lazar Vrkatić” osnovana je juna 2008. godine u Novom Sadu od strane porodice pokojnog profesora Lazara Vrkatića, s ciljem očuvanja uspomene na njegov pedagoški, naučni, intelektualni, humanitarni i društveno angažovani rad. Konkurs fondacije za pisanje eseja održavaće se svake godine sa ciljem podsticanja spoznaje i istraživanja na putu ka ličnom usavršavanju i postizanju društvenih i humanitarnih ciljeva kod mladih studenata.