Промоција књиге Елиезера Папe „НЕСАБРАНЕ ПРИЧЕ и још несабраније мисли и цртице, а о десетерцу да се и не говори“ 4. јула у клубу „Трибина младих“

Промоција књиге Елиезера Папе „НЕСАБРАНЕ ПРИЧЕ и још несабраније мисли и цртице, а о десетерцу да се и не говори“ биће одржана у понедељак, 4. фебруара у 19.00 часова, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Поред аутора књиге – Елиазера Папе, на промоцији ће говорити Зоран Ђерић, Ненад Шапоња и Гордана Тодорић.

Елиезер Папо (1969, Сарајево) објавио је један историјски роман Сарајевска мегила: скица за портрет једног свијета у тринаест потеза (2001, ужи избор за Нинову награду) и две збирке прича: Сефардске приче (2000) и Часовничар и сачасници: збирка постисторијских прича, с домаћим задацима, подијељена у пет часова и четири одмора (2007). Године 2020. у Новом Саду објављен је превод његове научне студије Борба, дух и опстанак. Партизанска агада: јединствена пасхална пародија из времена Холокауста.

Од 1991. године Елиазер Папо живи у Јерусалиму и професор је сефардске књижевности на Бен-Гурион Универзитету у Негеву, где управља и „Моше Давид Гаон” центром за сефардске студије. Истовремено, Папо председава и међународним научним друштвом „Сефарад”, које окупља стручњаке из различитих области сефардских студија. Редовни је члан Израелске националне академије за ладино и дописни члан Шпанске краљевске академије.