ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „БЕЗБЕДНИ НА БИЦИКЛУ“

Начелник Управе за саобраћај и путеве Ђорђе Басарић присустваовао је промоцији пројекта „Безбедни на бициклу“  која је  одржана у ОШ „Жарко Зрењанин“. Пројекат реализује Центар за унапређење безбедности саобраћаја у свим основним школама на подручју Новог Сада уз финансијску подршку Градске управе за саобраћај и путеве.

– Пројектом је предвиђена едукација ученика четвртог разреда свих основних школа у Новом Саду, у циљу повећања њихове безбедности као бициклиста који ће ускоро моћи самостално да учествују у саобраћају. Савет за координацију безбедности саобраћаја у Новом Саду сваке године организује разне врсте едукација када је реч о безбедности учесника у саобраћају. Прошле године је реализован пројекат у оквиру акције „Нови Сад Град културе у саобраћају“  на Новосадском сајму. Пројекат је обухватио све ученике новосадских основних школа и био је посвећен  основама безбедности у саобраћају“- рекао је  Ђорђе Басарић.

Председница Центра за унапређење безбедности саобраћаја Драгана Марковић је рекла да јенајпогодније да деца у овом узрасту усвоје важне информације из области безбедности у саобраћају.

-Деца узраста 12 година стичу старосни услов, прописан законом, за самостално учествовање у саобраћају као бициклисти. Ова категорија је посебно угрожена у саобраћају, с обзиром на то да у великој мери користи и саобраћајне површине намењене моторним возилима, која због своје снаге представљају  потенцијалну опасност изложеним возачима бицикла – рекла је Драгана Марковић и додала да ће током акције бити подељен промотивни материјал са основним упутствима за безбедну вожњу, као и светла за бицикле.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.