ПРВИ ПУТ У СЕЗОНИ – ПУЧИНИЈЕВА ОПЕРА КОЈОМ ЈЕ ОСВОЈИО СВЕТСКЕ ПОЗОРНИЦЕ Боеми, 11. и 14. децембра у СНП-у

Ко млад живи, живот ужива, али ко мари за све то? Младост брзо пролази, а око будно мотри вечност“, записао је Ђакомо Пучини, композитор чувеног опере Боеми и који је незаборавним аријама и дуетима освојио светске позорнице.

Оперска поставка у продукцији Српског народног позоришта у основи има потресну причу о младим и сиромашним париским уметницима, песнику Родолфу, сликару Марчелу, музичару Шонару и филозофу Колину који не губе веру у љубав. Дух париског живота, зимско доба 30-их година и причу о љубави између Мими и Родолфа удахнули су својом режијом, сценографијом и костимима креативан италијански ауторски тим – Катарина Панти Либеровичи, Серђо Мариоти и Кристина Ачети.

Боеми ће бити изведени у СНП-у у среду 11. децембра на сцени „Јован Ђорђевић“ у 19.00 и то је прво извођење у овој сезони. Наредно извођење је у суботу, 14. децембра. Оба пута диригује гост из Италије Андреа Солинас. У улогама су оперски солисти: Стеван Каранац, као гост, тенор (песник и писац Родолфо), Васа Стајкић, баритон (сликар Марчело), Небојша Бабић, баритон (музичар Шонар), Горан Крнета (11.12) / Страхиња Ђокић (14.12), бас (филозоф Колин), Игор Ксионжик, тенор (станодавац Беноа), Владимир Зорјан (градски већник Алчиндоро), први пут у СНП-у гошћа Анастасија Холц (11.12) / Данијела Јовановић (14.12), сопран (Мими), Весна Марковић Ђурковић (11.12) / Дарија Олајош Чизмић (14.12), сопран (Мизета). Учествују Оркестар и Хор СНП, Дечји хор „Бајићеви славуји“ из Новог Сада.

Улазнице су у продаји на Билетарници СНП-а и важе редовни попусти, до 50%.