У организацији удружења грађана „Апатински рибљи паприкаш“, данас је код ресторана „Шаран“ одржана едукативна радионица за децу са циљем да науче како се припрема аутентични апатински рибљи паприкаш. Радионица је окупила 24 учесника, дечаке и девојчице, који су имали прилику да, заједно са родитељима, учествују у очувању гастрономског наслеђа Апатина.
Председник удружења Владимир Ловрић истакао је да је основна замисао да се најмлађима пренесу знања и вештине припреме апатинског рибљег паприкаша, који представља гастрономско благо овог краја. Поред радионице за паприкаш, организована је и припрема домаћих резанаца, коју је водио пријатељ удружења Бојан Зекушић, а деца су уживала у мешењу и припреми теста.
Организацију догађаја подржали су Туристичка организација Апатин (ТОА) и Општина Апатин, а присуствовали су директор ТОА Немања Јовић и председница општине Дубравка Кораћ.
Председница општине Дубравка Кораћ истакла је значај оваквих иницијатива: „Овакви догађаји су од изузетне важности јер доприносе очувању наше културе и традиције. Преношењем знања на млађе генерације не само да чувамо идентитет наше заједнице већ стварамо и чвршће везе између породице, локалне заједнице и нашег јединственог гастрономског наслеђа. Општина Апатин ће наставити да подржава активности које промовишу наш крај и чувају нашу баштину.“
Организатори најављују наставак оваквих радионица, са намером да традиција апатинског рибљег паприкаша живи и у будућности.
Извор: Општина Апатин