Pančevački ragbi vraća se na velika vrata

Pančevački ragbi vraća se na velika vrata

Ragbisti „Dinama 1954“, poznati i kao „Veprovi sa Tamiša“, na velika vrata vraćaju ovaj tradicionalni evropski sport u svoj grad. Čak tri selekcije okitilo se titulom prvaka države.

Juniori RK „Dinamo 1954“, za titulu prvaka države, savladali su RK „Rad“ iz Beograda 32:29, u utakmici koja je borbenošću, zalaganjem i pokazanim sportskim karakterom zasenila čak i neke mečeve prvoligaških seniorskuh timova.

Pre juniora, titule prvaka države osvojili su i pioniri i kadeti RK „Dinamo 1954“, što dokazuje da srpski ragbi u Pančevu ima ozbiljnu osnovu za razvoj.

Da podsetimo, ovaj sportski kolektiv, sa izuzetnom tradicijom dužom od pola veka, bio je u ozbiljnoj dubiozi, a onda je, smenom uprave i uz podršku Grada Pančeva – opet stao na noge i opravdao poverenje sugrađana.

– Trud i zalaganje svih igrača, trenera i uprave, posle naporne dve godine, dovelo je do toga da danas sa ponosom kažemo da smo osvajači najviših priznanja u zemlji. Dinamova ragbi škola je preuzela primat srpskog ragbija i daje najbolje rezultate. Ragbi se vrati u Pancevo, kaže za portal ePančevo Igor Stojadinović član uprave RK „Dinamo 1954“ i potpredsednik Upravnog odbora Ragbi Saveza Srbije.

Izvor: ePancevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.