REPERTOAR KCZR ZA JUN

1 – 4. JUN

Peti Horski festival „Slobodan Bursać”

Kulturni centar Zrenjanina

Organizatori festivala: KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina

Pokrovitelji festivala: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,

Od 5. JUNA do 19. AVGUSTA

Manifestacija “BANATSKA BAJKA– LETO U GRADSKOJ BAŠTI”

Manifestacija Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti biće održana i ove godine, po drugi put u Zrenjaninu. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija i IP Media 023 uz podršku Grada Zrenjanina.

Utorak, 5. JUN

U utorak, 5. juna u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana tribina –  “Nacionalne i nacionalističke organizacije u Velikoj Kikindi od 1918 do 1941.”

Od 05.-14. JUNA

  1. Završna izložba likovnih radova učenika HPTŠ „Uroš Predić“ i Zrenjaninske Gimnazije biće otvorena u izložbenom salonu Kulturnog centra u utorak, 5. juna u 18 časova.

Sreda, 6. JUN

Dečiji program – „MI TO RADIMO NAJBOLJE“

 „Mi to radimo najbolje“ – kulturno-zabavni program zrenjaninskih osnovnih škola biće održan u sredu, 6. juna u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Program počinje u 11 časova.

Sreda, 6. i četvrtak, 7. JUN

Ciklus  filmova Džejmsa Stjuarta

film: “VINČESTER 73”

U sredu, 6. i četvrtak, 7. juna u Kulturnom centru Zrenjanina počinje ciklus filmova Džejmsa Stjuarta. Ulaz je besplatan.

Ponedeljak, 11. i utorak, 12. JUN

Mjuzikl “NAS SE TIČE KAKO ŽIVE PRIČE”

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 11. i utorak, 12. juna biće izveden mjuzikl “Nas se tiče kako žive priče” koji je urađen po motivima romana Dejana Aleksića.

Sreda, 13. i četvrtak, 14. JUN

Ciklus filmova Džejmsa Stjuarta

film: “NA OKUCI REKE”

U sredu, 13. i četvrtak, 14. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Na okuci reke”/Bend of The River (1952, SAD, 91’). Film se emituje od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Ponedeljak, 18. JUN

ZAVRŠNI KONCERT BALETSKE ŠKOLE

U ponedeljak, 18. juna u organizaciji Baletske škole: “Dimitrije Parlić“ – Pančevo, Kulturnog centra Zrenjanina i humanitarne organizacije „Budimo ljudi“, priređuje se završni koncert učenika Baletske škole, odeljenja u Zrenjaninu. Koncert počinje u 17 časova.

Sreda, 20. i četvrtak, 21. JUN

Ciklus filmova Džejmsa Stjuarta

film: “ČOVEK KOJI JE UBIO LIBERTI VALANSA”

U sredu, 20. i četvrtak, 21. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Čovek koji je ubio Liberti Valansa”/The Man Who Shot Liberty Valance” (1962, SAD, 123’). Film se emituje od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Od petka, 22. do nedelje, 24. JUNA

BEGEJ FEST

Od 22. do 24. juna održaće se sedmo –  Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „BEGEJ FEST” i Peta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu.

PROGRAM TAKMIČENJA i KONFERENCIJE:

22.06.2018., petak

Trg slobode (centar grada, u slučaju lošeg vremena Velika sala Kulturnog centra Zrenjanin).

20.00 OTVARANJE BEGEJ FESTA

Učestvuje Reprezentativni Orkestar Policije Srbije – Beograd )

Ponedeljak, 25. JUN

KONCERT LJUBOMIRA MIHAILOVIĆA

Koncert violiniste Ljubomira Mihailovića biće održan u ponedeljak, 25. juna u Reformatorskoj crkvi. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Utorak, 26. JUN

U utorak, 26. juna u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana tribina – “Regulacija Begeja kroz vekove”. Uvodničar je Branislav Milić, etnolog. Moderator – Miroslav Samardžić, urednik tribinskog programa KCZR-a.

Sreda, 27. i četvrtak, 28. JUN

Ciklus filmova Džejmsa Stjuarta

film: “PRERIJA ČASTI”

U sredu, 27. i četvrtak, 28. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Prerija časti”/Shenandoah (1965, SAD, 105’). Film se emituje od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Petak, 29. JUN

Izložba Anđele Micić, “DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN”

/Postavka je otvorena od 29. juna do 12. jula/

Izložba “Dogodilo se na današnji dan”, likovne umetnice Anđele Micić, biće otvorena u petak, 29. juna u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Publici se predstavlja cikllus od 18 radova uređenih u kombinovanoj tehnici koji su nastali u periodu 2016/17.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.