САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се издвоји 36,9 милиона динара за адаптацију Службе за микробиолошку дијагностику Института за плућне болести у Сремској Каменици.

Након више од седам деценија од када је отворена, обезбеђена су средства за комплетну адаптацију лабораторије у којој се обавља микробиолошка дијагностика за сва три института у Сремској Каменици.

У лабораторији се годишње уради око 10.000  бактериолошких анализа, 4.000 тестова на микробактерије, 1.500 брзих антигенских тестова и других анализа. Уједно, то је референтна лабораторија за дијагностику туберкулозе за подручје целе АП Војводине.

На седници је донето решење да се Општини Србобран усмери 40 милиона динара за обнову и доградњу дела објекта Дома културе у Србобрану.

Покрајинска влада је, преко Дирекције за робне резерве АП Војводине, обезбедила помоћ – храну и средстава за хигијену, у вредности од 30,8 милиона динара, за социјално угрожено становништво, болесне, породице са више деце, инвалиде и друга лица која су се због епидемије вируса корона нашла у стању социјалне потребе. Помоћ је обезбеђена и за народне кухиње на територији АП Војводине.