САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА САВЕЗА СЛЕПИХ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са представницима Савеза слепих Србије и Националног спортског савеза слепих и слабовидих, а састанку су присуствовали и члан Градског већа за социјалну заштиту  и бригу о породици и деци Тихомир Николић, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и помоћница градоначелника Љиљана Коковић.

Они су разговарали о многобројним темама које се тичу слепе и слабовиде популације и посебно истакли аспект запошљавања тих лица. Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић је рекао да је тај сусрет прилика да се укаже на проблеме са којима се слепе и слабовиде особе у Новом Саду сусрећу у свакодневном животу, али и на оно што је до сада постигнуто да се исти превазиђу.

Градоначелник је нагласио да ће бити настављено са пружањем подршке и бриге за слепе и слабовиде, којом им се директно обезбеђује достојанствен живот и независност, као и могућност запошљавања. Ради безбеднијег и лакшег самосталног кретања слепих и теже слабовидих особа Град ће наставити акцију постављања звучних семафорских сигнализација на најпрометнијим саобраћајницама и са инфраструктурним уређењем у складу са потребама слепих.

На састанку је закључено да ће градска управа учинити све да помогне у решавању проблема са којима се слепи и слабовиди суочавају и да ће их максимално подржати у свим областима, са акцентом на адекватно архитектонско уређење и подршку спортским активностима. Том приликом, наглашено је и да ће Град Нови Сад пружити подршку шаховској репрезентацији слепих.

Ostavite odgovor