САСТАНАК МИНИСТРА ВУЧЕВИЋА СА АМБАСАДОРОМ ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Чешке Републике у Београду Томашом Кухтом. Министар Вучевић том приликом је истакао да су укупни билатерални односи две земље врло добри и последњих година имају тенденцију сталног успона.

Вучевић је нагласио да је Република Србија у потпуности посвећена војној неутралности, у складу са Резолуцијом Народне скупштине, и додао да ће Министарство одбране наставити да води балансирану политику одбране, радећи на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са партнерским државама и међународним организацијама, у складу са националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Министар је рекао да су Министарство одбране и Војска Србије опредељени за даљи развој и унапређење сарадње у области одбране са Чешком Републиком.

Амбасадор Кухта је истакао да је Чешкој Републици, током председавања Саветом Европске уније, један од приоритета проналажење могућности и начина за убрзање процеса евроинтеграција Републике Србије. Он се сагласио са оценом о потреби за поновним успостављањем дијалога на највишем нивоу и унапређењем сарадње у области одбране од обостраног интереса.