СЕКРЕТАР БЈЕЛИЋ: КОМПЛЕТНО ОБНОВЉЕН ГРЕБЕНСКИ ПУТ

Рехабилитацијом последње и најугроженије деонице – од Црвеног чота до Змајевца – завршена је комплетна обнова Гребенског пута на Фрушкој гори. За радове на овој деоници Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, издвојила преко 292 милиона динара.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, приликом данашњег обиласка ове деонице новог пута у дужини од шест  километара, на делу раскрснице са државним путем другог б реда-313, изразио је задовољство што је реконструкција успешно и на време завршена, и што је на овај начин добијено преко 20 километара квалитетног пута на падинама Фрушке горе.

„Веома сам задовољан што смо, како је председник Мировић  обећао  на почетку мандата, завршили рехабилитацију најугроженијих делова Гребенског пута, на корист свих грађана. За реализацију овог пројекта из покрајинског буџета до сада смо издвојили скоро 857 милиона динара, од чега је за финансирање ове последње деонице, од Црвеног чота до Змајевца, на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине Општини Ириг додељено нешто више од 292 милиона динара“, истакао је Бјелић. 

Подсетивши на то да су реконструисане и деонице Банстол – Одмаралиште Електровојводине – Иришки венац, ресорни секретар је нагласио да се уређењем фрушкогорских саобраћајница посебно доприноси и развоју туризма, те да ће овај начин бити олакшан долазак до свих дестинација на Фрушкој гори.

 Данашњем обиласку присуствовали су и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић.