Снизите притисак на природан начин

Снизите притисак на природан начин

Уколико имате проблем са хипертензијом, не морате одмах да посегнете за лековима. Лекари препоручују да пробате прво са храном, а за то су погодни бели лук, каранфилић, цимет, парадајз…

Бели лук

Бели лук себи садржи сумпорна једињења која опуштају и проширују крвне судове, чиме ослобађају притисак и помажу да шећер кроз организам ефикасније пролази. Додатне предности белог лука у свакодневној исхрани су и томе што смањује и ЛДЛ односно лош холестерол, масти у крви и одличан је борац против вируса, бактерија и гљивица у организму.

Каранфилић

Као и цимет, и каранфилић је одличан извор фенола, али и антиоксиданата и тиме одличан природан извор састојака који снижавају крвни притисак. Поред тога, каранфилић подстиче бољи рад дигестивног тракта, елиминише потенцијално штетне бактерије из организма и помаже да се храна ефикасније обради.

Цимет

Цимет садржи велику количину фенола – једињења за које је доказано да стабилише шећер у крви, подстичући инсулин на нормалан рад.

Избацивање соли

Ово значајно помаже код снижавања високог притиска. Смањен унос соли можете постићи тако што ћете редуковати унос сухомеснатих производа и готове прерађене хране, која иначе обилује овим зачином. Исто тако, ограничите сољење код припреме свакодневних оброка.

Парадајз

Парадајз садржи један од најснажнијих антиоксиданата – ликопен, који помаже у заштити срца од инфаркта, сужења крвних судова и високог притиска, али и побољшава целокупно стање организма. За што бољи учинак, поред конзумирања у сировом стању, препоручује се да се пије (несољен) сок од парадајза.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.