СПЕКТАКУЛАРНИ КОНЦЕРТ ДАНИЦЕ ЦРНОГОРЧЕВИЋ У НОВОМ САДУ: „КО СЕ СТИДИ ПОРИЈЕКЛА ВАЗДА РЂА ДОВИЈЕКА“

Даница Црногорчевић, уметница и певачица духовне и етно музике која ужива највећу популарност у региону, одржала је вечерас концерт на Великој сцени Српског народног позоришта. Егзалтирана публика поздрављала је аплаузима наступ од првог до последњег такта. Концерт је организовао Културни центар Новог Сада, а новосадска публика ће и сутра увече имати прилику да ужива у Даничиним изведбама традиционалне музике. Ови концерти плод су договора између Данице Црногорчевић и директора КЦНС Бојана Панаотовића који је постигнут прошле године у Новом Саду, а том приликом Панаотовић је истакао:

– Даница Црногорчевић на адекватан и веома потребан начин пркоси изазовима савремене масовне културе, коју често одликују бесмислене „ријалити вредности“, због чега је њено дело постало симбол очувања духа традиције, националне солидарности и лепоте, разуме се, на првом месту у конкретном музичком изразу.

„Није зло знати туђу песму – зло је не знати своју“, максима је којом се ова уметница води у животу и која на најбољи начин осликава уметнички пут који следи.

– То је и основни разлог због чега је Даница Црногорчевић постала омиљени уметник код свих старосних група у популацији на овим просторима и то без обзира на њихову верску, етничку и националну припадност, односно, њихов социјални статус – нагласио је Панаотовић.

За оба концерта се тражила карта више, а велико интересовање публике потврђује чињеницу да су концерти Данице Црногорчевић својеврсни уметнички спектакл који представља спој традиције, духовне и етно музике.