Na SPENS-u otvorena izložba fotografija „Istok – Zapad“

Sinoć 5. februara u galeriji „Macut“ na SPENS-u otvorena je kolektivna izložba fotografija „Istok – Zapad“, mladih novosadskih fotografa: Vanje Todorović, Jelene Berenji, Angele Veljanovske, Lenke Radomirović, Anje MitkovićMilane Bogdanović, Katarine Medenice i Alekse Šerbana.
Autori izložbe
Našoj redakciji je ukazana velika čast, jer je ovu izložbu otvorio dugogodišnji novosadski fotoreporter, inače urednik fotografije i vršilac dužnosti zamenika glavnog i odgovornog urednika Vojvođanskih vesti, Vladimir Jovanović.
Vladimir Jovanović, zamenik glavnog i odgovornog urednika Vojvođanskih vesti
„Fotoaparat danas može da ima svako. Mada, kako kaže izreka, ne bije boj svijetlo oružje, no srce u junaka. Upravo sad pred nama stoji rezultat tog „boja“. Rezultat tih junaka, koji su nam predstavili njihov fotos i grafos. Njihove zapise u vremenu i prostoru. Njihov istok i njihov zapad. Ono što je ove svetlopisce očaralo u trenutku. Da li je u pitanju ljubljanski „zmajček“ ili slon koji se igra na dalekoistočnom pesku ili je Brodvej u punom svetlu, to je svet koji su oni videli. Svoj zadatak su ispunili u potpunosti! Ponosan sam što stojim rame uz rame sa novom generacijom junaka koji itekako znaju da upotrebe „oružje“, i prenesu nam predivne prizore istoka i zapada.“ – rekao je Vladimir Jovanović prilikom otvaranja ove izuzetno posećene izlože. Izložba će biti postavljena do 14. februara a prikazuje radove maturanata T.Š. „Mileva Marić – Ajnštajn“, obrazovnog profila Fotograf, koji su nastali tokom njihovih putovanja po raznim krajevima sveta. Na fotografijama će moći da se vide prizori iz Vijetnama, Tajlanda, Dubaija, RusijeMakedonije, Grčke, Mađarske, Austrije, Slovenije, Češke, Italije i Sjedinjenih Američkih Država, i to onako, kako su ih ovi mladi majstori zanata fotografskog, videli.
Aleksandra Drljača, odeljenski starešina autora
„Veoma sam ponosna na ove mlade ljude koji su dokazali da diploma nije samo papir. oni su svoj talenat otkrili i negovali preko školskih vežbi, u školskom studiju, bili ocenjeni i nisu se povinovali većini da znanje ne vredi. Ova izložba je i kruna mog nastavničkog rada.“ – ovom prilikom je istakla Aleksandra Drljača, odeljenski starešina autora i nastavnik praktične nastave.
Dragan Jablanov, profesor
Tekst i fotografije: Milan Jović

Ostavite odgovor