Šta posle nasilja? Kome se obratiti?

Kraj godine posvećen je Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama i Borbi za ljudska prava. Povodom ovih važnih tema Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština otišla je korak dalje i postavlja pitanje: „Šta posle nasilja„? Večeras, 14. decembra 2017. godine u Maloj sali, Radničkog doma (Bulevar Mihaila Pupina 24) uz čaj i kolače novosađanke su otvoreno razgovarale o situaciji kada se dogodi nasilje i šta posle.
Kako reagovati posle nasilja? Šta uraditi? Kome se obratiti?
Sagovornice su bile pravnica Gordana Jovanović, predstavnica Centra za socijalni rad, Bojana Samadžija i predstavnica SUP NS, Mirjana Mijailović.
Mirjana Mijailović, Koordinatorka tima za događaje u vezi sa porodičnim nasiljem, MUP Novi Sad i Gordana Jovanović, pravinica
Bojana Samardžija, Koordinatorka tima za porocično nasilje, Centar za socijalni rad Novi Sad
Kroz priče žena i iskustvo i znanje stručnih sagovornica, došlo se do odgovora na pitanja: Šta je sve nasilje? Kako ga prepoznati? Kako reagovati? Kako ga sprečiti?               Prema rečima Predsednice Sekcije žena, Varvare Lazarević, ovo je samo jedan u nizu događaja koji Sekcija žena organizuje. Brojne tribine, edukacije i seminari nude novosađankama način da se informišu o svojim zakonski garantovanim pravima, ali i načinima kako da reaguju kada su im ta prava uskraćena.

Ostavite odgovor