Studentima Akademije umetnosti dodeljene nagrade Fondacije Mali princ

Godišnje nagrade Fondacije "Mali princ"

Godišnje nagrade Fondacije „Mali princ“ za umetničko stvaralaštvo u oblasti muzičke, dramske i likovne umetnosti dodeljene su na svečanosti u okviru obeležavanja Dana Akademije i petnaestogodišnjice rada Fondacije čiji su osnivači gospođa Aleksandra Veđeci Boškov i gospodin Antonio Veđeci.

Za studente Akademije umetnosti nagrada Fondacije „Mali princ“ predstavlja veliko ohrabrenje i podsticaj mladim umetnicima da samostalno razvijaju svoju karijeru i otisnu se na umetničko tržište. Nagrada je novčana i iznosi 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti. U svečanoj sali na Akademiji umetnosti na Petrovaradinskoj tvrđavi, direktorica Fondacije „Mali princ“ Ksenija Blažić dodelila je nagrade ovogdišnjim laureatima, studentima Akademije umetnosti: Ireni Josifoskoj (muzička umetnosti), Aljoši Đidiću (dramska umetnosti) i Teodori Ivkov (likovna i primenjena umetnosti).

Tom prilikom prisutnima su se obratili gospođa Aleksandra Veđeci Boškov, osnivač Fondacije „Mali princ“ i prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti. U svom izlaganju Aleksandra je istakla da ulaganje u umetnosti znači ulaganje u univerzalni jezik, jer u umetnosti ne postoji limiti, ne postoje granice, a to je izuzetno važno. Prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti naveo je da je Fondacija „Mali princ“ najznačajniji donator Akademije umetnosti, a nagrada za studente predstavlja podstrek za sve što su oni učinili tokom svojih studija, bez obzira na prosek ocena.

– Nagrada je verifikacija prethodnih priznanja. Rad na sebi je smisao ove nagrade koja je unikatna i jedina ovakvog karaktera na celom Univerzitetu u Novom Sadu – istako je prof. Bokan.

Ostavite odgovor