Суботичани желе излазак на европску сцену

Фудбалери суботичког Спартака почели су припреме за наставак шампионата с жељом да сачувају трећу позицију и изборе излазак на европску сцену. Први део припрема биће одрађен у Суботици, након чега се селе у Анталију, где ће одиграти више међународних пријатељских мечева. Клуб до сада није прихватио ни једну понуду за прва три стрелца укупно 26 голова током јесени. На првој прозивци трећепласираног тима првенства појавила су се 42 фудбалера – стандардни првотимски, играчи са позајмица, десетак омладинаца и пар фудбалера на проби. У наредне две недеље очекује их рад у Суботици и две контролне утакмице. Други део припрема фудбалери Спартака одрадиће од 22. јануара до 04. фебруара у Анталији, где је у плану пет међународних пријатељских утакмица.

„Мислим да ће нам то искуство међународно користити, овом приликом се захваљујем председнику и руководству што су нам дали могућност да у овим тешким временима можемо да обавимо тако квалитетне припреме у Анталији. Из искуства које смо имали раније знамо колико је квалитетан рад тамо, у каквој атмосфери радимо“, каже тренер ФК Спартак Ждрепчева Крв Александар Веселиновић.

Спартак у наставку сезоне има амбиције да остане у врху табеле, плеј оф више нико у клубу не доводи у питање, а амбиција је излазак на европску сцену. Стога су клуб за сада напустили само Абаз и Рудовић, а руководство поручује да одлазака носилаца игре неће бити испод њихових тржишних цена, док од тих евентуалних трансфера зависи и довођење појачања.

„Спартак ће сигурно да учини све да ово што смо до сада успели да остваримо – то се може назвати изненађењем, али ми покушавамо да се навикнемо да то буде наша стварност, а не изненађење – да ћемо покушати и сигурно бити у озбиљној бици за Европу“, рекао је председник ФК Спартак Ждрепчева Крв Драган Симовић.

Наставак Супер лиге заказан је за 17. фебруар, када ће Спартак гостовати крушевачком Напретку. Седам дана касније у Суботицу стиже Црвена Звезда, а руководство и играчи Спартака желе да на свакој утакмици до краја првенства имају што већу подршку с трибина.

Ostavite odgovor