„СВАСТИКОМ“ ПРЕТЕ ВУКАШИНОВИЋУ И РЕМ-у: У Новом Саду поново графит мржње на згради у којој живи члан Савета Регулаторног тела

На фасади зграде у Новом Саду у којој живи Милорад Вукашиновић, члан Савета Регулаторног тела за електронске медије, данас током преподнева, а после четири месеца, поново је НН особа оставила поруку у којој се РЕМ изједначује са нацистичким симболом – кукастим крстом.

Разлика је само у боји : први претећи графит минулог августа исписан је црвеном, а данашњи – црном бојом. Вукашиновић истиче да је ово наставак вишемесечне оркестриране кампање против Савета РЕМ-а „коју воде одређене телевизије уз помоћ одређених политичких странака, невладиних организација и појединих новинарских удружења“. – Ово је, осим РЕМ-у и мени, уједно претња и мојој породици као и станарима који живе у овој згради – рекао је Вукашиновић,угледни публициста и новинар са тродеценијским стажом, кога су данас док је био на радном месту у Матици српској о новом графиту обавестили његова кћерка и управник скупштине станара. Не крије Вукашиновић разочарање што, како каже, током протекла четири месеца надлежни органи нису довољно урадили на откривању „аутора“ првог претећег и увредљивог графита. Починилац би, каже Вукашиновић (по образовању правник) требало би да се гони по службеној дужности, а не по приватној тужби Основном тужилаштву. Вукашиновић подсећа да је у вези са графитом у августу изостала и осуда јавности, а једину озбиљну и примерену реакцију упутио је Милош Вучевић, тадашњи градоначелник Новог Сада, а данас министар одбране.