„ТАМБУРИЦА ФЕСТ“ И ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ ПОКРЕНУЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ „ПРИЧЕ ИЗ ВОЈВОЂАНСКЕ ТАМБУРЕ“

Туристичка организације Војводине и „Тамбурица фест“ покренули су заједнички пројекат „Приче из војвођанске тамбуре“, по којем ће фестивал, као званично најбоља туристичка манифестација у Србији и најбољи фестивал етно музике у Европи, бити додатно промовисан на дестинацијама у земљи и региону. Уговор о сарадњи потписали су Наташа Павловић, директорка ТОВ-а и др Јован Пејчић, директор и оснивач „Тамбурица феста“, који су нагласили да је заједнички циљ промовисање неговања традиције, културне баштине Војводине, допринос развоју тамбурашке музике и уједно проширењу туристичке понуде.

– Од 1.200 манифестација, колико се годишње одржи у Војводини, „Тамбурица фест“ је једна од стандардизованих и ретких успела да опстане у тешким тренуцима пандемије, с обзиром на то да је фестивал тамбурашке музике одржан 2020. године онлајн.- каже Павловићева.- Како ће бити ове године, зависиће од епидемиолошке ситуације, али ми радимо на заједничким дигиталним садржајима и прелиминарном пројекту.

Сарадња две институције требало би да кулминира 2022. године, када Нови Сад носи титулу Европске престонице културе а „Тамбурица фест“ обележава јубилеј, 15 година чувања традиције.

– Надамо се да ће епидемиолошка ситуација бити повољна и дозволити да одржимо наш фестивал по плану, крајем лета ове године, што ће бити сјајан увод за 2022. годину у којој славимо јубилеј, деценију и по трајања. Припремамо богат и садржајан програм, наравно, као и свих претходних година у којем ће бити обухваћени сви видови уметничког израза, од мајстора пера и жице, вокалних солиста, композитора, аранжера, књижевника, песника, режисера, филмографа, ликовних уметника … и у свему томе имаћемо сјајну сарадњу и подршку Туристичке организације Војводине- рекао је Пејчић.

Фотографија:

САРАДЊА Јован Пејчић и Наташа Павловић

Фото: Д.Н.