Тешко до брака у Моловину

Село Моловин, надомак Шида, броји најмање становника на овој територији. Они грађани који су се и данас определили да ту живе суочавају се са многобројним проблемима егзистенције. Један од тих проблема јесте тај што већина мушке популације није успела да оствари право на брачну заједницу. Разлози томе су многобројни.

Свака друга кућа у насељу Моловин је празна или пак броји по једног члана породице. Члан који у тој кући бивствује углавном је мушког пола и неожењен. Због чега је данас таква ситуација у овом селу, сазнали смо од мештана Моловина.

Мушка популација у Моловину ради на решавању питања брачне заједнице, иако су услови за то отежани. Оно што их највише спутава у томе јесте чињеница што ниједна жена из околине не жели да се досели у село. Упркос томе, они се надају да ће се и њима срећа једног дана осмехнути.

Многи од њих су, како и сами кажу, своје прилике протраћили, јер су тада желели само једно – да заувек живе момачким животом, не обазирући се на надолазеће последице.

С обзиром на то да ово село многима не пружа услове за боље сутра, понеки житељи Моловина своју будућност су краткорочно проналазили у одласцима у бели свет. Својом довитљивошћу изборили су се за себе, те тако данас у својој кући, баш у селу Моловину, поред себе имају жене из разних крајева света. То је порука коју они шаљу својим суграђанима са којима су до скоро делили исту судбину.

Ostavite odgovor