U Kanjiži završen još jedan „Kamp bez granica“

Na Gradskoj plaži „Štrand“ u Kanjiži održana je prva od dve ovogodišnje manifestacije potprojekta „Kamp bez granica, Kanjiža 2018“, a najboljim ekipama su uručene nagrade.  Na ovogodišnjim takmičenjima učestvovalo je 120 učenika i 16 profesora iz 16 srednjih škola sa prostora Autonomne pokrajine Vojvodine.
Foto: APV
Prvenstveni cilj ovog potprojekta je afirmacija pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanje međusobnog suživota zajednica sa teritorije AP Vojvodine, a kroz pružanje prilike učenicima srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. Njegova specifičnost ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju.
Foto: APV
Na završnim svečanostima, održano je finalno takmičenje u zvaničnom takmičarskom delu igara.  Najuspešnijim ekipama dodeljene su medalje i trofeji, a svim učesnicima zahvalnice i prigodni pokloni. Najuspešnija ekipa takmičarskog dela programa kao i ekipa-pobednik u fer-pleju određena je glasovima svih učesnika i nagrađena edukativnim putovanjem u oraganizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. “Kamp bez granica” organizovan je u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centra za mlade „Ana i Bastian“ iz Kanjiže, u oviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“.    

Ostavite odgovor