У СЛАВУ ПЕСНИКА ПОЛOЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК И ГРОБ МИКЕ АНТИЋА

Поводом годишњице рођења Мирослава Мике Антића

Поводом годишњице рођења Мирослава Мике Антића, а у оквиру манифестације „Антићеви дани“ члан Градског већа за културу Далибор Рожић, председник Савета за културу Града Новог Сада Ђула Киш и помоћник директора Културног центра Новог Сада Сунчица Марковић положили су венце на гроб Мике Антића на Градском гробљу, а затим и на бисту песника у Дунавском парку.

– И овим чином скрећемо пажњу на великог писца који је својим делима задужио наш град. Веома је важно да славимо његово име и да младе генерације упознамо са његовим широким и разноликим опусом. Мирослав Антић је био мултимедијални уметник, књижевник, сликар, новинар и филмски стваралац. Један је од најзначајнијих Новосађана који су допринели да Нови Сад буде надалеко познат као град културе – изјавио је Далибор Рожић.

Заједно са делегацијом Града, венце на бисту Мирослава Антића положили су ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај“ Лука Станковић и ученица ОШ „Ђура Даничић“ Јована Кецман.  Венац су положили и ученици приватне ОШ „Мика Антић“, Доротеја Версајко и Сергеј Зељковић који су, као и ученици ОШ „Мирослав Антић“ из Футога, Ана Андрић и Ана Миленковић рецитовали стихове Микиних песама.

Манифестација „Антићеви дани“ свечано је отворена 12. марта и одржава се на више локација у Новом Саду. У дворцу „Еђшег“ биће отворена изложба дечијих радова са конкурса „Стварајмо један нови свет“, а последњи дан, 16. март биће обележен уручењем награде „Мирослав Антић“ Ненаду Шапоњи за збирку песама „Изгледам, дакле нисам“, коју је објавила издавачка кућа „Прометеј“.

Ostavite odgovor