УЛИЦА БРАЋЕ АНЂЕЛИЋ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА КРАЈЕМ АВГУСТА У НОВОМ РУХУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији Улице браће Анђелић, која се налази у зони заштите културно-историјске целине Сремских Карловаца, истакавши том приликом да ће радови бити завршени до краја августа, и да се реализацијом ове инвестиције стичу услови за свеобухватну обнову центра Сремских Карловаца. 

„У току су радови на комплетној реконструкцији Улице браће Анђелић, која је веома значајна за одвијање саобраћаја у Сремским Карловцима. Следеће године приступићемо уређењу самог центра, када ће део Улице патријарха Рајачића бити претворен у пешачку зону, па ће ова инвестиција бити од још већег значаја јер ће донети нов квалитет за живот грађана“, рекао је председник Мировић и додао да је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине за ове намене издвојила 200 милиона динара. 

Подсетивши на то да је Покрајинска влада 2018. године формирала Буџетски фонд за уређење Сремских Карловаца, те да је Скупштина Србије донела Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца, председник је најавио да ће приоритет у наредној години, поред реконструкције Трга Бранка Радичевића, бити и обнова јавне и декоративне расвете. 

Мировић је рекао да је Покрајинска влада прва успела да обезбеди средства и започне реализацију важних пројеката обнове и развоја Сремских Карловаца, попут реконструкције дела фасада у самом центру, истакавши да очекује и то да се Република, преко Министарства културе, укључи још активније и са већим средствима. 

„Све то смо дужни да урадимо јер су Сремски Карловци темељ наше културе, нашег националног битисања и важан путоказ за будућност“, истакао је Мировић и додао да је важно инвестирати у обнову и развој Сремских Карловаца и због њихових великих потенцијала у области туризма. 

Председник Општине Сремски Карловци Александар Стојкечић рекао је да је ово једна од кључних инвестиција које се реализују у том месту, што ће олакшати саобраћај и дугорочно променити изглед Сремских Карловаца. 

Радови обухватају део Улице браће Анђелић, од раскрснице с Улицом патријарха Рајачића до раскрснице с Улицом карловачких ђака, у дужини од 845 метара, а пројектом је предвиђено проширење коловоза, изградња тротоара, реконструкција водоводне мреже и атмосферске канализације, те постављање јавног осветљења. 

Обиласку радова присуствовали су и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, и Милош Малетић, директор Управе за капитална улагања Војводине.