Uručena pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim porodicama

Povodom Svetskog dana izbeglica u Pokrajinskoj vladi danas su uručeni ugovori za ekonomsko osnaživanje i pomoć izbeglih i prognanih porodica u vidu građevinskog materijala za adaptaciju i završetak stambenih objekata. Ukupna vrednost ugovora uručenih porodicama koje su utočište našli u Vojvodini iznosi 20 miliona dinara.
Foto: APV
Pokrajina će nastaviti sa programima podrške kako bi se trajno rešio status raseljenih lica, rekao je prilikom uručivanja predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. – Ovaj posao neće se završiti sve dok ijedna porodica, iz ove kategorije, bude imala potrebu za ovom vrstom pomoći – naveo je Mirović i dodao da su u programe ekonomskog osnaživanja izbeglih i raseljenih porodica uključene institucije na svim nivoima vlasti jer, kako je istakao,  svi zajedno moramo da radimo kako bi se otklonile posledice koje su devedesetih godina pogodile mnogobrojne porodice.
Foto: APV
U pokrajinskom Fondu za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima ističu da je pomoć u građevinskom materijalu po prvi put bespovratna. Za realizaciju su, kako je istaknuto, spremne i dve novine, bespovratna dodela seoskih kuća i druga koja se tiče ekonomskom osnaživanju žena. – 23 žene iz izbegličkih porodica ove godine su dobile pomoć do 200.000 dinara opet u opremi i alatima kako bi neke svoje poslove razvili, unapredli ili pokrenuli – kazao je Duško Ćutilo, direktor Fonda za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima pomoć u vidu građevinskog materijala za adaptaciju i završetak objekata dobilo je 32 porodice u vrednosti od 12 miliona dinara, dok je za ekonomsko osnaživanje porodica, za realizaciju 39 ugovora, iz pokrajinskog budzeta izdvojeno osam miliona dinara.  

Ostavite odgovor