Večeras koncert klasičnih minijatura u Kulturnom centru “Lab”

U nedelju, 11. februara

U nedelju, 11. februara u 18 časova, u kulturnom centru “Lab” u Novom Sadu, održaće se koncert klasičnih minijatura ,,Izvuci mene”. Na koncertu će nastupiti 19 muzičara, a ovo je četvrto gostovanje u Novom Sadu.

U pitanju je koncept koji podrazumeva uključivanje novih izvođača i kompozitora, profesionalaca, ali i amatera, koji se ovim putem predstavljaju i susreću. Redosled numera nije poznat do same večeri kada publika izvlači papiriće i tako se stvara program. Radovi se šalju do određenog roka pre koncerta na konkurs i tako se biraju izvođači za veče klasične muzike koje sledi. Inicijativa je pokrenuta u Beogradu, gde se koncerti organizuju redovno proteklih godinu dana, a krajem februara ovaj koncept će prvi put biti predstavljen i u Nišu.

Kako se navodi na Facebook stranici ,,Izvuci mene”: ,,Izvuci mene je veče posvećeno klasičnoj muzici, njenom stvaranju i uživanju u njoj. Nastalo iz potrebe da pokažemo da klasičnu muziku može razumeti svako i da klasična muzika ne pripada samo elitnim salama i krugovima. Izvođači imaju ulogu ne samo da dopru čarima svog muziciranja do vašeg srca, već i da vam se lično obrate i približe delo koje će izvoditi“.

 Za Vojvođanske vesti: Ena Entina Gucunski

Ostavite odgovor