ВЕЧЕРАС ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ ИВАНА ИВАЊИЈА

НОВОСАДСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ „РАЗГОВОРИ О ЉУБАВИ (ПРЕМА ЧИТАЊУ)“

У склопу новосадског књижевног фестивала „Разговори о љубави (према читању)“ вечерас, 14. јуна, биће одржана промоција нове књиге Ивана Ивањија „Последњи потез“, у издању „Лагуне“. Промоција се одржава на броду „Цепелин“, са почетком у 20 часова.

Ivan Ivanji rođen je 24.1.1929. godine u Zrenjaninu. Književnik je i prevodilac. Roditelji, oboje lekari, Jevreji, ubijeni su 1941. godine posle nemačke okupacije Jugoslavije, a on se spasao bekstvom kod rođaka u Novi Sad. Tu je uhapšen u martu 1944. godine, posle čega je bio zatočen u koncentracionim logorima Aušvic i Buhenvald do aprila 1945. godine.

Završio je srednju tehničku školu u Novom Sadu, posle toga studirao arhitekturu, a zatim i germanistiku u Beogradu. Preko dvadeset godina bio je prevodilac za nemački jezik Josipu Brozu Titu, kao i drugim državnim i partijskim funkcionerima u socijalističkoj Jugoslaviji. Paralelno s karijerom pedagoga, novinara, dramaturga i brojnim funkcijama koje je obavljao u kulturnom životu Beograda i diplomatiji, Ivanji se bavio i književnošću i od rane mladosti objavljivao poeziju, prozu, eseje, bajke i drame.

О писцу и његовом најновијем делу говоре

Јасмина Радојичић, уредница „Лагуне“

Ђорђе Рандељ, домаћин Фестивала

и аутор Иван Ивањи

Улаз слободан!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.