Гастрономско – туристички спектакл Дани Војводине одржаће се од 15 – 16. октобра у Београду. Традиционална манифестација одржава се седму годину за редом, овај пут са додатним и разноврснијим садржајем!
Новину ће представљати Такмичење у кувању рибље чорбе, током првог дана манифестације. Домаћин је ресторан „Велика Скадарлија“. Чорбу неће припремати кувари, већ представници новинарске бранше. Своје умеће у припремању препознатљивог војвођанског специјалитета показаће 8 новинарских парова. Нешто касније, у вечерњим сатима, посетиоце очекује Војвођанско вече уз традиционална војвођанска јела и вина.
На штандовима испред ресторана 15. и 16. октобра у периоду од 11 до 19 часова биће представљена целокупна туристичка понуда Војводине, уз локалне туристичке организације и бројне привреднике, са подручја Војводине. Посетиоци ће имати прилику да пробају аутентичне војвођанске укусе.
Другог дана, 16. октобра од 14 до 16 часова, у београдском хотелу Metropol Palace одржаће се панел ,,Ризница укуса Војводине”. Циљ манифестације је да анимира како Београђане, тако и туристе као потенцијалне путнике намернике у Војводину.
Војводина има богату туристичку понуду и гостима пружа палету могућности да задовоље своја интересовања и уживају у прелепим пејзажима и љубазности домаћина. Управо тај широк спектар активности које Војводина нуди током читаве године биће представљен посетиоцима током Дана Војводине.
Одличним географским положајем, климом, природним богатствима, традицијом и културом Војводина представља идеалну дестинацију за сва годишња доба. За нама је летња сезона, Еxit и бројна друга дешавања која су обележила манифестациони туризам Војводине.
Јесен је време бербе грожђа, производње вина и хедонизма. Пред нама су бројне манифестације попут Банатског фруштука у Ковину, Фестивала меда у Вршцу, Трке за срећније детињство у Кикинди, Октобар фест и многи други догађаји међу којима има за свакога понешто.