Zavirite u svet fantazije

Međunarodni festival epske i naučne fantastike „Dani fantazije“ počeo je juče u Master centru Novosadskog sajma. Tokom dva festivalska dana posetioci imaju prilike da uživaju u društvenim i video igrama, knjigama, stripovima, filmovima i TV serijama.
Takmičarski deo festivala sastoji se od turnira u sledećim igrama: The 9th age, Magic the Gathering, 7 Wonders, Yu-Gi-Oh! Trading card game i Settlers of Catan, na kojima će se takmičiti igrači iz više zemalja.
Osim  turnira, posetioci festivala imaju festival priliku da isprobaju razne društvene igre na štandovima brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva,  saznaju o najnovijim dešavanjima u oblasti epske i naučne fantastike na posebnim tribinama koje vode iskusni predavači iz zemlje, učestvuju u raznim radionicama, kao i da uživaju u reviji kostima inspirisanih filmovima i igrama, a koje su sami izradili domaći ljubitelji tog hobija. Među sadržajemima koji se posebno izdvajaju jesu i izrada mini kimonoa, druženje sa Daškom i Mlađom, kao i revija kostima iz serija, organizovana u saradnji sa kompanijom HBO.
Foto: Nemanja Banović
Foto: Nemanja Banović
Foto: Nemanja Banović
Foto: Nemanja Banović
  Prema rečima organizatora cilj ovog festivala je da okupi kako iskusne takmičare na turnirima u igranju, ali i da svet fantazije približi široj javnosti. Više detalja: https://www.facebook.com/events/237008163509581/

Ostavite odgovor