ЗАВРШЕН „КУП ГРАДА НОВОГ САДА 2020“ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

ЗАВРШЕН „КУП ГРАДА НОВОГ САДА 2020“ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је завршници фудбалског такмичења „Куп Града Новог Сада 2020“ у Спортској хали „Слана бара“ и том приликом уручио медаље победницима. Ради се о такмичењу за фудбалере млађих категорија, рођених 2006, 2007, 2008 и 2009. године. Они су у Нови Сад дошли из Бања Луке, Тузле, Печуја, Сегедина и Темишвара, који су градови-пријатељи и побратими града, а домаће екипе су биле селекција Града Новог Сада и селекција ФК „Војводина“. Турнир који се организује поводом Дана Града Новог Сада је почео 31. јануара и у њему је учествовало око 400 деце.

-У оквиру прославе 272. рођендана Новог Сада организован је и овај Турнир, па деца и њихови родитељи заиста могу да уживају у хали „Слана бара“. Фудбалски савез Града Новог Сада и Град су били добри домаћини и покрили све трошкове. Циљ нам је да се обележавање Дана града не сведе само на једну манифестацију, већ да се прошири на што више поља и да што више људи буде укључено- нагласио је градоначелник Вучевић.

Како је навео председник ФСГНС Новак Кострешевић, Куп има такмичарски карактер, а циљ такмичења није примарно победа, него дружење и да млади фудбалери науче да воле свој град и негују добре односе са својим вршњацима из пријатељских градова.

Такмичење је одржано на три локације у Новом Саду, и то на СЦ „Сајмиште“, на терену ФК „Борац“ и у Спортској хали „Слана бара“. Другопласираној екипи медаљу је уручио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, док су челници ФСГНС доделили медаље трећепласиранима.