Završena humanitarna trka za Vladimira Đorđevića

Humanitarna trka ultramaratonaca Željka Željkovića i Ljiljane Tasić, od Preševa do Subotice u dužini od 591km završena je u subotu u našem gradu. Trka je organizovana sa ciljem da se prikupi novac za lečenje desetogodišnjeg Vladimira Đorđevića iz Pančeva koji boluje od karcinoma.

Željko i Ljiljana krenuli su 3. novembra sa juga Srbije i za devet dana stigli su do svog cilja u Suboticu. Kroz trku ih je vodila  snažna volja da podstaknu naciju da finansijski pomogne lečenje mladog Vlade, kojem je operacija neophodna .

„Sada kada vratim film unazad, ja ove kilometre uopšte nisam ni osetio, jer znam da radimo nešto humanitarno i lepo za jedno dete za njegovo ozdravljenje i operaciju. Lep je osećaj i sjajan, Subotica je izuzetan domaćin, a mi se posle svega nadamo da će se novac skupiti i uplaćen za operaciju. Mi i dalje apelujemo na ljude da uplate novac, a mi smo samo pokretači ove akcije a ne možemo mi da izlečimo dete, već nam je potreban sav novac.“ izjavio je Željko Željković, ultramaratonac

Kako Ljiljana i Željko ističu,  nije im bilo teško da pretrče Srbiju, jer su usput imali veliku podršku kolega i građana koji su ih bodrili. Pred sobom su imali cilj zbog kog su krenuli u ovu avanturu, što im je svakako bio najveći motiv.

„Kilometri nisu bili tako teški jer smo mi praktično stotinak kilometara pretrčali sami, a ostale kilometre smo imali podršku. Uvek nas je neko čekao ili su trkači kretali sa nama jednu deonicu ili su nam se pridružili negde usput. U društvu je uvek lakše a cilj se zna tako da nam nije bilo teško.“ rekla je Ljiljana Tasić, ultramaratonka

U okviru humanitarne trke sakupiljeno je 140.000 dinara. Ova sredstva će biti uplaćena na Vladimirov račun, ali borba tu ne prestaje jer je za operaciju u turskoj klinici Ačibadem neophodno sakupiti ukupno 35.000 evra.

„Ovaj vid podrške mnogo mi je značajan. Zahvalan sam Željku i Ljilji za ovaj nesvakidašnji poduhvat. Pretrčati celu Srbiju za 9 dana sa njihove strane je zaista sjajno i humano i ja sam im zahvalan kao i svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva. Mi nastavljamo dalje i pozivamo kompanije da se priključe sa uplatama, jer bez njih i velikih sistema, ne možemo ništa da uradimo.“ objašnjava Siniša Đorđević, otac Vladimira Đorđevića

Uz operaciju, Vladimiru su neophodni i lekovi. Mesečni troškovi samo za lekove prelaze 50.000 dinara, a dodatni problem za Đorđeviće predstavlja i činjenica da je pre mesec dana ovaj mališan ostao bez  „tuđe nege i pomoći“.

Ostavite odgovor