НА ЗАВРШНОМ ПРВЕНСТВУ У ЈАГОДИНИ НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБОВИ ИЗ ВОЈВОЂАНСКОГ БОКСЕРСКОГ САВЕЗА

Овогодишње првенство Србије у боксу
Овогодишње првенство Србије у боксу у узрастима младих (2000-2001) и сениора (1999-1978) одржано је у периоду 21-24. фебруара 2018. године у спортској хали ЈАССА у Јагодини.
Генерално мерење и жреб обављено је 21.02. у хотелу Алфа у Кончареву, где је одржавано мерење и свих наредних дана. У хотелу Алфа били су смештени и боксери и службена лица. Храна и смештај су били одлични, на располагању је била и отворена wireless веза, евентуални проблем је била само удаљеност од хотела до хале од неколико километара па су учесници морали сами да се сналазе за превоз. Ућешће су узела 123 боксера, од тога 46 код младих и 77 код сениора. Присутан је у оба узраста 51 клуб, сениоре је довело 40 клубова, младе 31 клуб, оба узраста су имала укупно 32 клуба. Турнир је трајао 4 дана, елиминационих борби је било првог дана 26, четвртфиналних 32, полуфиналних 29, док је финалних борби укупно 18. У сениорским категоријама мува лака (49кг) и бантам (56кг) није било такмичара. Ово је рекордан број учесника у последњих десетак година, што указује на тренд опоравка српског бокса. Нарочито радује тренд повећања броја младих боксера који је био у опадању последњих година. Број сениора (77) је рекордан и исти као прошле године у Ваљеву.
Борбе младих су биле просечног квалитета, али је зато виђено неколико заиста одличних сениорских борби. Нова боксерска звезда код сениора је боксер Палминих тигрова Александар Коновалов (вишеструки и актуелни првак света у кик боксу) који је у јако квалитетној финалној борби у велтеру, тесним резултатом победио сјајног Петра Стошића. Коновалов се представио као бескомпромисан борац који није штедео ни себе ни своја три противника до освајања најсјајнијег одличја. Проглашен је најбољим сениором на турниру.
У својим категоријама бриљирали су у супертешкој Владан Бабић (слободно можемо рећи није имао достојног противника), те мање доминантан али искусан и јако квалитетан и моментално најбољи војвођански боксер Геард Ајетовић у полутешкој.
У полувелтеру врхунску борбу гледаоцима су приредили Грмуша Дамјан и Лазар Станојевић, мало бољи и заслужено златни је био Грмуша.
Одличан је био и меч у средњој категоркој категорији између Сандра Полетана и Трифуна Дашића. Победио је заслужено Полетан, мада се Трифун и његов брат Дејан (велтер) намећу као боксери који су много напредовали и представљају будућност српског бокса Четвртфинална борба између Трифуна Дашића и Луке Шумарца остаће упамћена као једна од најквалитетнијих на овом првенству. Проглашени су и најбољи боксери турнира. Код младих, најбољи боксер је велтераш Ристановић Стефан, члан БК Рокице из Лознице, најбољи техничар је полутешкаш Јовановић Слободан боксер Радничког из Крагујевца, док су за најборбенији пар проглашени борци средње категорије Џинић Филип (БК Марчета Београд) и победник овог дуела Цимеша Драган (БК Ф89 Нови Сад). Најбољи сениор је горепоменути велтераш Коновалов Александар (БК Палмини Тигрови), најбољи техничар елите је освајач последње Златне рукавице, средњаш Сандро Полетан, док су најборбенији пар полувелтераши Грмуша Дамјан (БК Деспот Смедерево) и Лазар Станојевић (БК Металац Ваљево).

Ostavite odgovor