ŽFK Vojvodina u polufinalu Kupa Srbije

Ženski fudbalski klub Vojvodina plasirao se u polufinale Kupa Srbije
Ženski fudbalski klub Vojvodina plasirao se u polufinale Kupa Srbije nakon što je u utakmici odigranoj na Karađorđu savladao ekipu Mašinca posle penala rezultatom 4:3.
Foto: Aleksandra Mišković
Publika je imala priliku da gleda kvalitetan fudbal, a od samog starta utakmice bilo je jasno da su snage na terenu prilično izjednačene. Novosađanke su pokušale da uspostave inicijativu, međutim Nišlijke su takođe imale šta da pokažu, te se na pauzu otišlo rezultatom 0:0. Drugi deo igre protekao je u istom ritmu kao i prvih 45 minuta utakmice. Obe ekipe su se trudile da postignu gol, ali temperaturni uslovi i vrućina po kojoj se utakmica igrala doprineli su bržem zamaranju igračica, a samim tim i nedostatku šansi i golova. Penali su bili odlučujući faktor, a više koncentracije i sreće su imale Novosađanke, koje su se nakon prilično uzbudljive penal serije plasirale u polufinale. Šef stručnog štaba ŽFK Vojvodina Nemanja Savić, čestitao je svojoj ekipi na prikazanoj igri i izjavio da je ova pobeda zaslužena. „Gost nam je bila, po mom mišljenju fizički najdominantnija ekipa u ligi, ekipa Mašinca. Kao što smo očekivali, bilo je teško vreme. One su fizički jake i spremne, a mi smo parirali koliko smo mogli. U pojedinim momentima smo mi bili bolji, a u pojedinim momentima su one bile bolje. Na kraju, zaslužena pobeda. Mnogi kažu da su penali lutrija, ali nekada ta sreća mora i da se zasluži. Mislim da su ove devojke to zaslužile. Najmlađa su ekipa u ligi i imaju lepu budućnost pred sobom”, rekao je Savić.
Foto: Aleksandra Mišković
Vojvodina je ovom pobedom izjednačila prošlogodišnji rezultat u Kupu Srbije. U preostalim četvrtfinalnim utakmicama ekipa Crvene zvezde ubedljivo je savladala ŽFK Požarevac rezultatom 8:0, a Spartak je još ubedljivije pobedio Kanjižu rezultatom 9:0. Poslednji četvrtfinalni meč u kome ekipa Sloge dočekuje Zemun, na programu je danas od 17 časova. Za Vojvođanske vesti: Aleksandra Mišković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *