NA OVOGODIŠNJEM INFANTU 11 PREDSTAVA I 4 PRATEĆA PROGRAMA

45. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra INFANT počinje u ponedeljak, 25. juna, u Novom Sadu. Na ovogodišnjem festivalu biće izvedeno 11 predstava i to iz Francuske, Izraela, Srbije, Španije, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Rusije. Festival će svečanom besedom otvoriti glumica Maja Mitić, član „Dah teatra“, a  predstave će biti izvođene na tri lokacije – u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu i Štrandu,  rečeno je na drugoj najavnoj konferenciji festivala.
Foto: KCNS
Po rečima selektora Simona Grabovca u pratećem programu biće izvedena četiri raznovrsna sadržaja – Dijana Milošević, suosnivačica „Dah teatra“ koji ove godine obeležava četvrt veka postojanja, održaće predavanje – performans „25 čaša vina”. Drugi program u okviru pratećih sadržaja, korespondira sa osnovnom  idejom INFANT-a „Novi teatar i scenski pokret“ za povod ima izlazak knjige  Marijane Fink Prpa. Uslediće i predstava Tanje Pajović i na kraju izložba „Nova paradigma“ Efemeris kolektiva. U žiriju festivala, koji će nauspešnijim učesnicima dodeliti nagrade su: Jelena Mijović, dramaturg u Ateljeu 212, Ivan Pravdić, profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu i Vesna Dragojlov koja se bavi graničnim oblicima elektronske umetnosti.
Foto: KCNS
Direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović smatra da selektor i izvršni producent festivala Simon Grabovac, zajedno sa svojom grupom saradnika, već godinama predano i kvalitetno rade svoj posao. – Zahvaljujući ovakvim istrajnim festivalima i njegovim pregaocima, kao i umešnosti ekipe iz Fondacije „Novi Sad 2021“ i dobroj organizaciji u KCNS-u, imali smo plodno tlo na kojem se moglo raditi da bi Novi Sad mogao da postane evropska prestonica kulture. INFANT ćemo s ponosom moći da predstavimo svima koji iz Evrope dođu u Novi Sad 2021. godine da uveličaju naše slavlje povodom evropske titule kulture – izjavio je Panaotović. Festival će trajati do 2. jula, a ulaznice za predstave se mogu kupiti po ceni od 300 i 500 dinara (za studente Univerziteta u Novom Sadu i organizovane posete) biće prodavane u KCNS-u, SNP-u i na mestima gde budu igrane.  

Ostavite odgovor