Problem rasvete u gradu

Još jedan od problema sa kojim građani muče muku
Još jedan od problema sa kojim građani muče muku već duže vreme jeste gradska rasveta. Tačnije, nepostojanje gradske rasvete. Da li grad koji postaje kulturna prestonica Evrope može sebi da dozvoli ovakve propuste? Posebno kada su u pitanju ulice u užem i širem centru grada.
Foto: Jelena Rajkovic
Najkritičnije su ulice Aleksandra Tišme, ulica Matice srpske, Skerlićeva. Ulične rasvete ili uopše da nema ili je funkcionalna samo do polovine ulice, a neki delovi ostaju potpuno zamračeni jer gusto drveće sasvim zaklanja ulične svetiljke. Građanima preostaje jedino da se oslone na svetla koja dopiru iz obližnjih lokala, ako ih uopšte ima ili na neki automobil koji slučajno prođe i osvetli ulicu. Ovaj problem postoji već duže vreme, a stanovnici ovih ulica kažu da „sreća pa ide letnji period i dan traje duže“. Na gradsku vlast i ne mogu toliko da se oslone, jer nadležni prebacuju odgovornost sa jednih na druge i vešto zaobilaze ovaj problem.
Foto: Jelena Rajkovic
Uzilimamo za primer ulice u centru grada, ali ako su one neosvetljene, ne smemo ni da razmišljamo o ostalim delovima grada. Trenutno je situacija kritična i u ulici Kraljevića Marka. Pored neosvetljenih trotoara i ulica, dodatan problem prave gradilište i radovi na vodovodu koji se trenutno dešavaju u ovoj ulici. Proizvod svega ovoga jeste da stanari ove ulice nikada ne znaju da li će zagaziti u neku baru, pesak, blato, da li će preći preko rupa u asfaltu ili naići na neku radnu mašinu koja je ostavljena na sred prolaza ili pak na rupu duboku par metara koja je tu zbog radova, a noću stoji neobeležena. Za Vojvođanske vesti: Jelena Rajković

Ostavite odgovor