СУСРЕТИ СА СТРАНИМ ДЕЛЕГАЦИЈАМА ТОКОМ 86. МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

СУСРЕТИ СА СТРАНИМ ДЕЛЕГАЦИЈАМА ТОКОМ 86. МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Привредна комора Војводине (ПКВ) током прва два дана 86. Међународног пољопривредног сајма, на свом штанду у хали Мастер на Новосадском сајму угостила је многобројне стране делегације, а одржани су састанци и на иностраним штандовима.

Током првог дана Сајма, у суботу 11. маја 2019. године, председник ПКВ Бошко Вучуревић са сарадницима састао се са министарком пољопривреде у Влади Словеније Александром Пивец. Том приликом, председник Вучуревић представио је активности ПКВ и Удружења пољопривреде ПКВ током Пољопривредног сајма и позвао министарку Пивец да посети ПКВ у наредном периоду. Истог дана, председник Вучуревић састао се са амбасадором Републике Марока у Републици Србији Њ.Е. Мохамедом Амин Белхажом и почасним конзулом Туниса у Новом Саду проф. др Драганом Триваном, као и са представницима Трговинског представништва Руске Федерације у Републици Србији на челу са шефом Представништва Андрејом Н. Хрипуновим.

Штанд ПКВ у недељу, 12. маја 2019. године, другог дана 86. Међународног пољопривредног сајма, посетиле су бројне стране делегације – амбасадор Краљевине Марока у Републици Србији Њ.Е. Мохамед Амин Белхаж, амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији Њ.Е. Мубарак Ал Дхахери и амбасадор државе Палестине у Републици Србији Њ.Е. Мохамед Набхан, као и почасни конзул Туниса у Новом Саду проф. др Драган Триван и први саветник амбасаде Демократске Републике Конга у Републици Србији Малет Ва Малуа’а Соко Ј.Д. Елие. Са њима су разговарали секретар Удружења пољопривреде ПКВ Јелена Дробњак, секретар Удружења индустрије ПКВ мр Зоран Трповски, као и секретар Удружења услуга ПКВ Бранислав Мамић. На том састанку, представљен је Зелени план Марока и инвестициони потенцијали те државе у пољопривреди и прехрамбеној индустрији, а истакнуто је и да Краљевина Марока има развијен систем субвенција за стране инвеститоре.

Штанд ПКВ налази се у хали Мастер до затварања 86. Међународног пољопривредног сајма, односно до петка, 17. маја 2019. године. Сви заинтересовани могу постити штанд у периоду од 9.00 до 19.00 часова. Ове године, на Сајму се представља више од 1500 излагача, директно се представљају 32 државе, а производи и услуге из укупно више од 60 земаља.