Успешно завршен 4. циклус програма „Управљање регионалним развојем кроз фондове ЕУ“

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић уручио је данас дипломе полазницима четврте генерације специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз фондове ЕУ“ који у сарадњи са Универзитетом Едуконс организује Фонд „Европски послови“. Честитајући студентима на успешно завршеном програму, Бјелић је истакао да је едукација у овој области од изузетног значаја с обзиром на то да кроз процес европских интеграција пролазимо кроз промене које ће како је навео, пребацити тежиште на развојну политику.
vojvodina.gov.rs
„Јачање струковног кадра посебно je важно у условима када су стратешки правци развоја наше државе окренути према јачању укупног амбијента за привлачење привредних субјеката са добрим пројектима, који јачају наше економске перформансе, а пре свега, капацитет за креирање нових радних места и нових тржишта“ , поручио је Бјелић додајући да је готово немогуће говорити о регионалном развоју, а при томе, немати едуковане људе који поседују стручно знање из те области. Циљ програма је упознавање са политикама Европске уније и припрема полазника за креирање и имплементацију европских пројеката што је подржано великим бројем предмета и интензивном разменом знања са предавачима, као и интеракцијом између полазника током реализације заједничких радних задатака. Програм пружа детаљне информације о широком спектру расположивих ЕУ фондова и програма којима се финансирају пројекти у различитим областима (заштита животне средине, привреда, образовање, култура и др.), припреми успешних пројеката, управљању одобреним пројектима и контроли трошења ЕУ средстава.
vojvodina.gov.rs
Пројекат je финансиран средствима АП Војводине, а учешће је узело 52 полазника из покрајинских секретаријата и институција, локалних самоуправа и организација цивилног друштва. Додели диплома присуствовали су и директорка Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине, Видосава Ендерић и ректор Универзитета Едуконс др Александар Андрејевић. Извор: vojvodina.gov.rs

Ostavite odgovor